5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΕΓΚΑΙΡΑ

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΕΓΚΑΙΡΑ

Η πλειονότητα των εφήβων αλλά και πολλοί ενήλικες ταλαιπωρούνται από σπυράκια και σημάδια ακμής. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι αναζητούν θεραπεία όταν η ακμή επιδεινωθεί ή όταν υπάρξει κάποια δερματολογική έξαρση. Όμως, μελέτες δείχνουν πως η έγκαιρη θεραπεία, από τα πρώιμα στάδια, αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση της ακμής και έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Αν κι εσείς έχετε ακμή, ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσετε άμεσα την κατάλληλη θεραπεία:

  1. Ταχύτερα αποτελέσματα

Όλες οι θεραπείες της ακμής χρειάζονται χρόνο για να δείξουν τα αποτελέσματά τους. Καταλαβαίνουμε επομένως ότι όσο πιο έγκαιρα αρχίσει η θεραπεία, σε λιγοστά σπυράκια και ήπιες βλάβες, τόσο γρηγορότερα επιτυγχάνεται η κάθαρση του προσώπου.

  1. Προλαμβάνεται η επιδείνωση της ακμής

Η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας αποτρέπει την εξέλιξη της δερματολογικής νόσου σε σοβαρότερες μορφές, διατηρεί το πρόσωπο καθαρό και ελεύθερο βλαβών και περιορίζει την πιθανότητα να χρειαστούν βαρύτερες και πιο μακροχρόνιες θεραπείες στο μέλλον.

  1. Αποφεύγονται οι ουλές στο δέρμα

Η σοβαρή ακμή μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ουλών στο δέρμα. Ακόμη και ηπιότερες βλάβες μπορεί να οδηγήσουν σε ουλές αν το άτομο τις πειράζει. Θεραπεύοντας την ακμή από την πρώιμη φάση αποφεύγουμε τη συνήθεια να πειράζουμε τα σπυράκια μας.

  1. Μειώνονται τα σημάδια της ακμής

Τα σπυράκια της ακμής μπορεί να αφήσουν καφέ ή κόκκινες δυσχρωμίες, ιδιαίτερα σε πιο μελαχρινά άτομα. Η έγκαιρη θεραπεία μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης δυσχρωμιών, οι οποίες ενοχλούν και ταλαιπωρούν τους ασθενείς περισσότερο από την ίδια την ακμή.

  1. Συναισθηματικό stress

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος της ακμής είναι η συναισθηματική επιβάρυνση που δημιουργεί στον ασθενή. Μια μεγάλη μελέτη ανέδειξε ότι η ακμή μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της νόσου. Ακόμη και η μέτρια ακμή έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση του ατόμου και στις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους. Η κατάλληλη θεραπεία εξασφαλίζει τη διατήρηση του προσώπου καθαρού, χωρίς σπυράκια και σημάδια και τονώνει την αυτοεκτίμηση  ενώ μειώνει το συναισθηματικό stress που δημιουργεί η ακμή.

Αν κι εσείς ταλαιπωρείστε από ακμή, η δερματολόγος κα Κωνσταντίνα Καραμπίδου μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε συστήνοντάς σας την κατάλληλη θεραπεία για τον δικό σας τύπο δέρματος.