Πληροφορίες

O έρπης γεννητικών οργάνων είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται στον ιό του απλού έρπη τύπου 2 (HSV2) και σπανιότερα στον τύπου 1 (HSV1). 

Ο έρπης μεταδίδεται με την επαφή μολυσμένου δέρματος με δέρμα και μετά τη μόλυνση ο ιός παραμένει στον οργανισμό για πάντα.

Όταν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού εξασθενίσει, όπως για παράδειγμα μετά από κάποια ασθένεια, έντονη κόπωση, stress ή αυστηρή δίαιτα, τότε ο ιός ενεργοποιείται και εμφανίζονται οι κλινικές εκδηλώσεις του έρπη.

Οι κλινικές εκδηλώσεις ενός επεισοδίου ερπητικής λοίμωξης ξεκινούν συνήθως με ένα αίσθημα κνησμού (φαγούρα), καύσου ή πόνου στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Στη συνέχεια εμφανίζεται μια ερυθρότητα στο δέρμα πάνω στην οποία αναπτύσσονται μικρές φυσαλίδες.

Τις επόμενες ημέρες, οι φυσαλίδες σπάνε δημιουργώντας μικρές επιφανειακές διαβρώσεις (πληγές) που τελικά επουλώνονται.

Η συνολική διάρκεια ενός επεισοδίου κυμαίνεται μεταξύ 7-10 ημέρες.

Η θεραπεία γίνεται με αντιικά φάρμακα που στοχεύουν στη μείωση της διάρκειας των επεισοδίων και στην ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα επεισόδια της ερπητικής λοίμωξης συμβαίνουν πολύ συχνά και συνοδεύονται από έντονα συμπτώματα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται, να ανησυχούν και να επηρεάζεται αρνητικά η ερωτική τους ζωή και οι διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Θεραπεία καταστολής με αντιικά φάρμακα που χορηγούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα (6-12 μήνες) έχει ένδειξη σε αυτές τις περιπτώσεις. Σκοπός της κατασταλτικής θεραπείας είναι η μείωση της συχνότητας και της βαρύτητας των επεισοδίων.

Καλέστε μας τώρα!

213 0 270 411

Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στην διάθεση σας.