Πληροφορίες

Η χημική απολέπιση ή peeling είναι μια τεχνική κατά την οποία εφαρμόζονται ειδικά διαλύματα στο δέρμα με στόχο την απομάκρυνση των επιφανειακών στιβάδων της επιδερμίδας και την παραγωγή νέων, καλύτερης υφής. Το δέρμα γίνεται πιο λείο και φωτεινό ενώ αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα όπως ουλές, δυσχρωμίες και ρυτίδες

Τα peeling αποτελούν μια από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς αντιγηραντικές θεραπείες καθώς χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ως μέσο αναζωογόνησης του δέρματος.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στα peeling είναι τα α-υδροξυ οξέα (ΑΗΑ), το σαλικυλικό οξύ και το τριχλωροοξικό οξύ (TCA). Εισχωρούν στο δέρμα και φτάνουν σε διαφορετικό βάθος προκαλώντας ένα ελεγχόμενο έγκαυμα με σκοπό την απομάκρυνση (απολέπιση) των ταλαιπωρημένων κυττάρων και την αντικατάστασή τους από νέα, υγιή κύτταρα (ανάπλαση του δέρματος).

Ανάλογα με το βάθος διείσδυσης, τα peeling διακρίνονται σε επιφανειακά, μέσου βάθους και βαθειά peeling.

Επιφανειακά peeling: Δρουν επιφανειακά, σε όλο το πάχος της επιδερμίδας. Προκαλούν ήπια απολέπιση γι αυτό ο χρόνος αποθεραπείας (το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη ανάπλαση του δέρματος) είναι ελάχιστος. Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας που κάνουν το δέρμα τραχύ και θαμπό, απαλύνουν και σταδιακά σβήνουν τις δυσχρωμίες και προσδίδουν λάμψη. Το δέρμα φαίνεται υγιές, λαμπερό και ξεκούραστο. Επίσης, είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της ακμής.

Είναι ιδανικά για νεαρές ηλικίες (μετά τα 30), ως μέσο πρόληψης της φωτογήρανσης.

Μπορεί να επαναληφθούν μετά από ένα μήνα.

Μέσου βάθους peeling: Εισχωρούν βαθύτερα, έως το μέσο χόριο. Προκαλούν μεγαλύτερη απολέπιση και ο χρόνος αποθεραπείας κυμαίνεται μεταξύ 7-10 ημέρες. Αντιμετωπίζουν τα σημάδια της φωτογήρανσης, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνουν και εξαλείφουν τις λεπτές ρυτίδες, βελτιώνουν τις πανάδες και το μέλασμα και ομαλοποιούν το χρώμα και την υφή του δέρματος. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής και στη θεραπεία των ξανθελασμάτων (κιτρινωπές πλάκες γύρω από τα μάτια) και προκαρκινικών καταστάσεων όπως οι ακτινικές υπερκερατώσεις.

Μπορούν να επαναληφθούν μετά από 6-8 εβδομάδες.

Βαθειά peeling: Φτάνουν έως τα κατώτερα στρώματα του δέρματος (ολικού πάχους). Αντιμετωπίζουν τις πολύ βαθιές ρυτίδες και ουλές και προκαλούν ολική ανάπλαση του δέρματος. Όμως απαιτούν πολύ μεγάλο χρόνο αποθεραπείας που περιορίζει τις δραστηριότητες του ατόμου γι αυτό και δεν προτιμώνται.

Η συνήθης πρακτική είναι να χρησιμοποιούνται τα επιφανειακά και μέσου βάθους  peeling  σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες. Επιτυγχάνεται έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα με μικρότερο χρόνο αποθεραπείας (επούλωσης) και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Χημικό  peeling μπορεί να γίνει:

  • Στο πρόσωπο
  • Στο λαιμό
  • Στο ντεκολτέ
  • Στα χέρια
  • Στη ράχη

Καλέστε μας τώρα!

213 0 270 411

Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στην διάθεση σας.