Πληροφορίες

Τα συναισθήματα που βιώνουμε καθημερινά όπως χαρά, λύπη, θυμός, αγωνία, έκπληξη, οδηγούν σταδιακά στην εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο.

rytides

Οι ρυτίδες διακρίνονται σε στατικές και δυναμικές.

Οι στατικές ρυτίδες είναι ορατές όταν το πρόσωπο βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας, ενώ οι δυναμικές σχηματίζονται όταν εκφραζόμαστε γι αυτό και ονομάζονται και ρυτίδες  έκφρασης.

Οι δυναμικές ρυτίδες μπορεί να είναι εμφανείς από νεαρή ηλικία (μετά τα 25-30), ανάλογα με το πόσο εκφραστικό είναι ένα πρόσωπο και με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε στατικές.

Η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη είναι η αποτελεσματικότερη αντιρυτιδική θεραπεία παγκοσμίως καθώς εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης και λειαίνει/απαλύνει τις στατικές.

Η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το Clostridium botulinum.

Χρησιμοποιείται πάνω από 25 χρόνια στην ιατρική για τη θεραπεία παθήσεων όπως ο βλεφαρόσπασμος, το ραιβόκρανο, η σπαστική παράλυση, η υπεριδρωσία και η ημικρανία.

Στην αισθητική δερματολογία χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης και αποτελεί τη δημοφιλέστερη  θεραπεία αντιγήρανσης στον κόσμο.

Η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη, χαλαρώνει και αδρανοποιεί προσωρινά τους μύες  του προσώπου οι οποίοι ευθύνονται για τις διάφορες εκφράσεις όπως λύπη, θυμός έκπληξη, απορία και δημιουργούν τις ρυτίδες έκφρασης.

Με τη σωστή εφαρμογή (η κατάλληλη δόση στα σωστά σημεία), οι ρυτίδες απαλύνονται χωρίς να επηρεάζεται η εκφραστικότητα του προσώπου. Επίσης, λόγω της αδρανοποίησης των μυών προλαμβάνεται η δημιουργία νέων ρυτίδων.

Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο. Σταδιακά η δράση της θεραπείας ρυτίδων με νευροτοξίνη εξασθενεί και οι μύες επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

Η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη μπορεί να γίνει:

 • Στο μέτωπο (ρυτίδες μετώπου)
 • Στις γωνίες των ματιών (πόδι χήνας)
 • Ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο)
 • Στη μύτη (bunny lines)
 • Στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού)
 • Στο λαιμό (Nefertiti lift)
 • Στο ντεκολτέ

Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας στις μασχάλες, τις παλάμες και τα πέλματα.

Η δράση αρχίζει μετά από 3-7 ημέρες και φτάνει στο μέγιστο σε 10-14 ημέρες. Τη χρονική αυτή στιγμή γίνεται μια επανεξέταση από τη γιατρό, ελέγχεται εάν το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ασθενούς και διορθώνονται τυχόν ατέλειες.

Διαρκεί 3-5 μήνες.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκειά του είναι η σωστή τεχνική (κατάλληλες δόσεις στα σωστά σημεία), η κινητικότητα των μυών (σε πολύ εκφραστικά πρόσωπα η διάρκεια μπορεί να είναι μικρότερη) και η συμμόρφωση του ασθενούς στις οδηγίες του γιατρού.

Έχει φανεί στην πράξη ότι με τις επαναλήψεις η διάρκεια του αποτελέσματος αυξάνεται.

Η συνήθης πρακτική είναι η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη να γίνεται 2-3 φορές το χρόνο.

 • Αποφύγετε την κατάκλιση και το σκύψιμο τις επόμενες 3 ώρες.
 • Μην τρίβετε έντονα τα σημεία εφαρμογής του το επόμενο εικοσιτετράωρο.
 • Αποφύγετε την έκθεση στη ζέστη (καυτό μπάνιο, σάουνα, σεσουάρ) και την έντονη σωματική άσκηση τις επόμενες 3 ημέρες.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και τη λήψη ασπιρίνης για 24 ώρες.
 • Ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες του γιατρού σας.
 •  

Η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη είναι μια ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό.

Οι πολύ λεπτές βελόνες και η μικρή ποσότητα υλικού που ενίεται εκμηδενίζουν τυχόν δυσφορία του ασθενή.

Μικρές μελανιές από τους νυγμούς καλύπτονται με make up και υποχωρούν τις επόμενες ημέρες.

Αίσθημα βάρους στο κεφάλι έχει αναφερθεί επίσης από λίγους ασθενείς, είναι όμως ήπιο και υποχωρεί γρήγορα.

Η «κατάλληλη ηλικία» για να ξεκινήσει κάποιος διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από παράγοντες όπως η εκφραστικότητα/κινητικότητα κάθε προσώπου, η έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα.

Ιδανική θεωρείται για τον καθένα η ηλικία όπου γίνονται εμφανείς οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης. Η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη «σβήνει» τις ρυτίδες αυτές, αποτρέπει τη μετατροπή τους σε μόνιμες/βαθιές ρυτίδες και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων.

Σταματήστε το χρόνο με ανώδυνο, ασφαλή και φυσικό τρόπο!

Καλέστε μας τώρα!

213 0 270 411

Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στην διάθεση σας.