ΤΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

ΤΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Η αγορά κατακλύζεται από προϊόντα αντιγήρανσης που υπόσχονται τα πάντα: σύσφιξη, ενυδάτωση, μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, εξαφάνιση των πανάδων κλπ. Με τέτοια πληθώρα επιλογών είναι δύσκολο να διαλέξουμε το κατάλληλο για εμάς. Τι όμως χρειαζόμαστε πραγματικά και πως επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν για το δέρμα μας;

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι η σωστή αντιγηραντική φροντίδα στηρίζεται σε 3 κυρίως προϊόντα:

  1. Καθαριστικό προσώπου. Είτε σε μορφή γαλακτώματος, είτε ως αφρίζον τζελ ή λοσιόν, το καθαριστικό προσώπου πρέπει να απομακρύνει τους ρύπους, την περίσσεια του σμήγματος και τα υπολείμματα του μακιγιάζ αφήνοντας το δέρμα καθαρό χωρίς όμως να το ξηραίνει. Χρησιμοποιείται δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος.
  2. Αντηλιακό. Ο ήλιος είναι υπεύθυνος για τη φωτογήρανση και κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό και τραχύ ενώ οδηγεί στην εμφάνιση λεπτών ρυτίδων και δυσχρωμιών. Το αντηλιακό πρέπει να προσφέρει επαρκή προστασία, να είναι ευρέως φάσματος, δηλαδή να προστατεύει και από τη UVA και από τη UVB ακτινοβολία και να έχει υψηλό δείκτη προστασίας (SPF30 τουλάχιστον). Επίσης θα πρέπει να ταιριάζει στον τύπο του δέρματος. Για παράδειγμα, λιπαρά δέρματα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν αντηλιακό σε μορφή fluid (πιο λεπτόρευστη δηλαδή) ενώ για πιο ξηρά, αφυδατωμένα και ώριμα δέρματα προτιμάται η μορφή κρέμας που είναι πιο πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες. Το αντηλιακό εφαρμόζεται στο πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και χρειάζεται 15-20 λεπτά ώστε να απορροφηθεί από το δέρμα και να δημιουργήσει το απαραίτητο προστατευτικό φιλμ.
  3. Ενυδατική κρέμα. Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος αποκαθιστά τη φυσική υγρασία που χάνεται με το χρόνο και προλαμβάνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Η σωστή ενυδατική ταιριάζει στον τύπο του δέρματος και καλύπτει τις ανάγκες του. Για παράδειγμα λιπαρές επιδερμίδες έχουν ανάγκη από προϊόντα που αναγράφουν “oil free” ή “non comedogenic” ενώ  ξηρές ή ώριμες επιδερμίδες χρειάζονται πιο πλούσια ενυδάτωση. Στη συσκευασία του προϊόντος θα πρέπει να αναγράφεται επίσης ότι είναι υποαλλεργικό και δεν περιέχει parabens που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Αν έχετε δυσκολία στην επιλογή, ο δερματολόγος σας μπορεί να σας προτείνει την κατάλληλη ενυδατική για τη δική σας επιδερμίδα.

Αυτά τα τρία βήματα καθαρισμός-ενυδάτωση-αντηλιακή προστασία αποτελούν τη βάση της αντιγηραντικής φροντίδας σε όλες τις ηλικίες. Για πιο εξειδικευμένα προβλήματα ίσως απαιτηθούν πιο στοχευμένες θεραπείες και η δερματολόγος κα Κωνσταντίνα Καραμπίδου μπορεί να σας βοηθήσει στην επίλυσή τους. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα ευλαβικά, η υφή και η όψη του δέρματος βελτιώνεται μετά από μερικές μόνο εβδομάδες. Αξίζει να το προσπαθήσουμε!